
 
Fredagskyllingen
serveres med en krydret couscous med tørret frugt og appelsin. Sukkerærter
eller grønne bønner er godt tilbehør. 
Arbejdstid:
20 min. Koge/stegetid: 30 min. Fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen. 
 
#
Ingredienser til Kyllingelår med appelsincouscous:
2
hele kyllingelår eller 4 overlår 
1
usprøjtet appelsin 
1
rødløg (finthakket) 
50
g tørrede figner eller dadler (strimler) 
½
tsk stødt spidskommen 
½
tsk stødt koriander 
1
spsk olie 
100
g couscous (gerne fuldkorn) 
Tilbehør:
grønsager
og harissa eller chilisauce (ikke sød) 
*
 
Sådan
laver du Kyllingelår med appelsincouscous:
Krydr
kyllingelårene med salt og peber og steg dem på en pande eller i ovnen ca. 30
min. 
Kom
fintrevet appelsinskal og appelsinsaft i en gryde og tilsæt vand, så der er 2½
dl væske. 
Tilsæt
rødløg, frugt og krydderier og giv det et opkog. 
Tag
gryden af varmen, tilsæt ½ tsk salt, olie og couscous og rør rundt. 
Lad
det trække under låg 10-15 min. 
Vend
rundt med en gaffel og server med kylling og grønsager og evt. lidt stærk
chilisauce. 
 
Tips:
Erstat evt. figner/dadler med abrikoser eller rosiner.
Her
finder du flere opskrifter på dejlig kylling.
Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.   
 
 

 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD