 
 
   
Lige det rette at lægge på grillen - kyllingelår, dækket af
krydret smør og grillet sprøde og gyldne. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 20 min. 
 
# Ingredienser
12 kyllingelår 
 
KRYDDERSMØR 
175 g smør 
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk frisk, revet ingefær 
2 tsk stødt gurkemeje 
4 tsk cayennepeber 
2 spsk limesaft 
3 spsk mangochutney 
 
TILBEHØR 
sprød, grøn salat 
kogte ris 
 
* Tilberedning
Kryddersmør: Smørret piskes godt sammen med hvidløg,
ingefær, gurkemeje, cayennepeber, limesaft og chutney. 
 
2. Med en skarp kniv skæres 3-4 ridser ned til benet i hvert
kyllingelår. 
 
3. Steg dem på en moderat varm grill i 12-15 min, eller til
de er næsten gennemstegte. 
Eller grill dem i ovnen i 5-6 min på hver side, til
de er næsten gennemstegte. 
 
4. Smør rigeligt kryddersmør på dem og grill dem yderligere
5-6 min. 
Vend dem og smør dem hyppigt med smørret, til de er gyldne
og sprøde. 
Serveres varme eller kolde med grøn salat og ris. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 660. Sukker 4 g. Proteiner 34 g. Fedt 57 g.
Kulhydrater 4 g. Mættede fedtsyrer 30 g. 
 
 
 


VARIANT 
Dette kryddersmør vil passe lige så godt til grillstegt
kyllinge- eller kalkunbryst. 
Fjern skindet, inden det smøres på kødet. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.