 
 
Bedstefars skæg er en kage fra gamle dage, men den er
bestemt stadig populær. En god kagebund, med et lag marmelade og et tykt lag
marengs. Det bliver skæg
Tid: 20 min + 40 min 
 
# Ingredienser
Kagedej:
180 g hvidt sukker 
200 g blødt smør 
1 stang vanilje, kornene af
4 æg størrelse medium 
1 appelsin, øko 
1½ dl mælk 
350 g hvedemel 
2 tsk bagepulver 
 
2 dl marmelade (valgfrit) 
 
Marengs:
4 æggehvider 
250 g hvidt sukker 
1 tsk eddike
 
* Tilberedning
Tænd for ovnen på 170 °C varmluft.
Pisk vanilje, sukker og smør længe, til det er lyst og
luftigt.
Tilsæt et æg ad gangen. Pisk grundigt efter hvert æg.
Tilsæt fintrevet appelsinskal fra en lille øko appelsin -
tilsæt også saften.
Hæld mælken i dejen, bland hvedemel og bagepulver, og sigt
det i dejen. 
Rør dejen godt sammen.
 
Fordel dejen i en bageform/bradepande med bagepapir - ca 25x30
centimeter.
Smør forsigtigt marmeladen ud ovenpå kagedejen.
Bag kagen i ca 25 minutter, indtil kagen føles fast i det.
 
MARENGS: Pisk hviderne let skummende.
Tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Pisk til en sej marengs.
Vend eddiken i.
 
Tag kagen ud af ovnen, og skru op til 210 °C varmluft.
Fordel marengsen oven på kagen, og sæt kagen tilbage i
ovnen.
Bag kagen færdig i ca 10-12 min, indtil marengsen har taget
god farve.
Køl kagen af.