 
 
   
Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 25 min. Hævetid i alt: 1½ time. Bagetid: ca 40 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 
   
# Ingredienser
til Valnøddegrovbrød
25 g gær 
2 dl vand 
1 dl ymer eller A-38 
25 g smør 
½ tsk salt 
100 g valnøddekerner (2 dl) 
100 g rugmel (ca. 2 dl) 
350 g hvedemel (ca. 6 dl) 
æg til pensling 
*
Sådan laves Valnøddegrovbrød
1. Lun vandet let (35 °C), og rør gæren ud heri. 
Tilsæt blødt smør, ymer (A-38) og salt. 
 
2. Hak nødderne groft (gem nogle til drys) og kom dem sammen
med rugmelet i dejen. 
Rør dejen godt sammen. 
 
3. Tilsæt gradvis under omrøring resten af melet og ælt til
sidst dejen igennem på et melet bord. 
Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time. 
 
4. Tag dejen op, ælt den atter igennem, og form den til et
stort, rundt brød. 
Lad brødet efterhæve tildækket på en smurt letmelet plade i ½
time. 
Sæt ovnen på 200 °C. 
 
5. Pensl brødet med sammenpisket æg, rids et kryds, drys med
resten af de hakkede valnødder og bag brødet i ca 40 min. midt i ovnen, til
brødet er gyldent og gennembagt. 
Det skal lyde hult, når man banker på det. 
Lad det køle af på bageristen, utildækket. 
 
Tips: Server brødet til ostebord eller salatbord. 
Eller som tilbehør til fyldige supper. 
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Valnød
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------