 
 
Gryderet af hjerte, champignon og æbler. Hjertegryde - til
dig selv og dine venner. Indmad er sundt, men vi spiser alt for lidt af det! Kan tilberedes i forvejen. En nem ret.
Til 4 personer.
Trækketid: 1 time. Tilberedningstid: ca 2 timer. Fryseegnet 
 
# Ingredienser
1 kalvehjerte (ca.
500 g) 
50 g bacon 
2 løg 
25 g smør 
1 spsk hvedemel 
salt og peber 
1 tsk karry 
5 dl bouillon (af
terning) 
250 g champignon 
2 syrlige æbler 
2-3 spsk cremefraiche
 
* Fremgangsmåde:
1. Skær kalvehjertet
over og læg det i koldt vand i mindst 1 time. 
Skyl det grundigt og
skær alle årer og sener væk. 
Tør hjertet og skær
det i smalle strimler. 
 
2. Svits små
baconterninger med de hakkede løg i en stor gryde. 
Tilsæt halvdelen af smørret og 1 tsk karry. 
Kom kødstrimlerne i
og brun dem. 
 
3. Drys melet over,
rør godt rundt, tilsæt bouillon og lad det småsnurre under låg (30-40 min.). 
 
4. Svits de hele,
rensede champignon i smør på en pande; hæld dem i gryden sammen med æblerne,
der skal skrælles og rives groft. 
Smag retten til. Lad
den koge i ca 5 min. 
 
5. Lige før
serveringen røres cremefraiche i. 
 
6. Kartoffelmos
eller løse ris passer til - måske også en grøn salat.