Logo

Fire slags eddike - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fire slags eddike - prøv Kogebog.dk først 💘 

 
Du skal bruge en eddike samt masser af friske krydderurter. Alle krydderurter kan bruges, ligesom bær også er egnede. Brug eddiken i madlavningen og i salater

 
Index
Pebermynteeddike
Citroneddike
Hindbæreddike
Violeddike

 

Pebermynteeddike

# Ingredienser
2 håndfulde spæde mynteblade
1 l hvidvinseddike
 
* Tilberedning
Myntebladene skylles kortvarigt under vandhanen, duppes tørre og lægges i en skål.
Eddiken bringes i kog og hældes straks over mynten.
Lad det stå og trække i 2 timer under låg.
Kom så blandingen i en sigte, og pres myntebladene godt, så al aromaen kommer med.
Eddiken hældes på flasker, der lukkes tæt til.
Den skal trække i mindst 8 dage på et køligt og mørkt sted.

 

Citroneddike

# Ingredienser
8 spsk citronsaft
1 spsk citronskal (grundigt vasket)
¼ l eddike
 
* Tilberedning
Citronsaft og -skal kommes på en flaske.
Eddiken hældes over, og flasken lukkes tæt til.
Efter 4 dage har du en fortrinlig kryddereddike til salater.

 

Hindbæreddike

# Ingredienser
300 g hindbær
½ rødvinseddike
 
* Tilberedning
Hindbærrene pilles, og kun de allerfineste bær medtages.
De skylles forsigtigt og duppes tørre.
Bærrene kommes i en flaske med bred åbning foroven, og rødvinseddiken hældes over.
Flasken lukkes tæt til og står i et solrigt vindue i mindst 14 dage.
Eddiken filtreres gennem et rent klæde og får et hurtigt opkog.
Den køles af og hældes atter over hindbærrene.
Flasken lukkes tæt til og opbevares køligt, fx i kælderen.
Denne specielle eddiketype er et godt tilbehør til salater og saucer, 
der serveres til vildt- og fiskeretter.

 

Violeddike

# Ingredienser
3 håndfulde violblomster
1 l hvidvinseddike
 
* Tilberedning
Skyl violerne, lad dem dryppe af, og kom dem i en skål.
Eddiken hældes over, og blandingen står under låg og trækker i 8 dage.
Eddiken sis og kommes derefter på elegante, lyse flasker, så man kan se den violblå farve.
Salater, saucer, fisk og ragouter får en meget pikant smag med denne eddike.
 
Åbnede eddikeflasker har begrænset holdbarhed, og det er derfor vigtigt at lukke dem godt til.
Bliver indholdet grumset, kan man filtrere det gennem et klæde.
Hvis de forskellige eddiketyper hældes på kønne flasker, har man hurtigt en fin lille værtindegave.

 

Til toppen

 

Se alle de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade og gelé

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.665 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her