 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 60 min. Stegetid: 130 min. Skal hvile: 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 3-4 personer. 
   
# Ingredienser
til Vildand, farseret
1 vildand (gråand på ca 1 kg) 
50 g smør 
1 dl piskefløde 
2 dl hønsebouillon 
 
Fars:
250 g skært kalvekød 
andens kråse, lever og hjerte 
1 lille løg 
1 fed hvidløg 
1 æg 
1 skive hvidt brød 
1 spsk friskhakket basilikum eller 1 tsk tørret 
1 spsk friskhakket persille 
2 spsk piskefløde 
salt og peber 
 
Jævning:
1 spsk maizenamel 
Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle 
*
Sådan laves Vildand, farseret
1. Gå anden efter for rester af indvolde og fjerposer. 
Tør den gerne med et fugtigt klæde, så de sidste dun
fjernes. 
Gnid den ind- og udvendigt med salt og peber. 
 
Fars:
2. Hak kalvekød og indmad i en kødhakker. 
Pil løg og hvidløg og del det et par gange. 
Kør løgene gennem kødmaskinen sammen med en skive afskorpet
hvidt brød. 
Kom farsen i en skål og krydr med basilikum og persille. 
Rør æg og fløde i og krydr med salt og peber. 
Farsen har godt af at hvile koldt ½ time. 
 
3. Fyld farsen i anden og luk åbningen med kødnåle eller sy
med ufarvet bomuldsgarn.
 
Vildand:
4. Smelt smørret i en stegegryde og brun anden på alle
sider. 
Hæld piskefløden og halvdelen af bouillonen ved og lad anden
mørne ved svag varme og under låg i 30 min.
Stik i farsen fra sammenføjningen: når stegegaffel eller nål
kommer tør ud, er farsen gennemstegt. 
 
5. Tag anden op. 
Læg den i et halvdybt fad og dæk den med alufolie og et par
viskestykker. 
 
Sauce:
6. Skum fedtet af stegeskyen og si den. 
Hæld skyen tilbage i gryden og tilsæt resten af bouillonen. 
Lad saucen koge igennem. 
Rør en jævning af maizenamel og lidt koldt vand. 
Rør jævningen i saucen og lad den koge igennem et par min. 
Smag til med salt og peber. 
 
7. Del forsigtigt anden i brystfileter og lår- og overlår. 
Skær farsen i skiver og anret det hele i det varme halvdybe
fad. 
Hæld lidt af saucen over og server resten til. 
 
Tips: Server små, kogte pillekartofler og halve
æbler, Ribsgelé - eller Rønnebærgelé
til. 
Eller sukkerærter, Grønsager, smørdampede,
Courgettesalat eller Courgettesalat, varm.
Saucen kan smages til med et par spsk portvin eller ribs-
eller rønnebærgelé. 
Anden kan også steges i ovn. Steg ca 1¾ time ved 160 °C. 
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder. 
 
Se de bedste opskrifter med
Vildand
 
Se alle de bedste opskrifter med Vildt
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------