Logo

Grydestegt krydret oksesteg - kan anbefales

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grydestegt krydret oksesteg - kan anbefales

 

Her får du den bedste indisk krydrede oksesteg, der kan skæres ud i skiver og er klar til servering.

En nem oksesteg til 6, der smager forrygende.

Forberedelsestid: 30 min. Tilberedningstid: 2 timer. Antal kuverter 6.

 
# Ingredienser
6 tsk stødt koriander
1 spsk stødt spidskommen
½ tsk stødt kryddernellike
12 kardemommekapsler
2 stænger kanel
1 tsk gurkemeje
½ tsk salt
2 spsk ghee (klaret smør eller olie)
1 spsk olie
3 middelstore løg, finthakkede
1 spsk hvidløg, finthakket
1 spsk ingefær, finthakket
1½ kg oksebov, i et stykke
125 ml hvid eddike
400 ml kokosmælk på dåse
500 ml vand
4 limeblade eller 2 stilke citrongræs
eller 4 strimler limeskal
6 tsk farin eller palmesukker
2 røde chili, i skiver
125 ml kokosmælk, ekstra

 
* Tilberedning
1. Læg koriander på en tør pande ved middelvarme.
Rist under omrøring, indtil korianderen er dyb gyldenbrun og
meget duftende. Tag den af panden og læg den i en lille skål.
Gentag processen med spidskommen og læg den sammen
med kryddernellike, kardemomme, kanel, gurkemeje og
salt i skålen med korianderen.

 
2. Opvarm ghee og olie i en stor gryde.
Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg, indtil de er bløde og
gyldne. Skru ned for blusset, så blandingen ikke brænder på.
Tilsæt krydderierne fra skålen og bland det hele godt.
Tilsæt oksestegen, eddike, kokosmælk, vand, limeblade,
sukker og chili.
Bring retten i kog, skru ned på lavt blus og lad retten simre
under låg i ca. 1½ time, til kødet er mørt.

 
3 Tag stegen op af gryden og sigt saucen ned i en skål.
Smid de store stykker krydderi, limebladene og citrongræsset ud.
Smid ikke løgene væk, men kom dem tilbage i gryden
sammen med saucen.
Lad saucen koge ind i ca. 20 min ved høj varme, til den bliver jævn.
Læg stegen tilbage i gryden og tilsæt den ekstra kokosmælk og
lad den simre i ca. 15 min, til stegen er gennemvarm.
Serveres med dampede ris.

 
Kokkens tip:
Kan tilberedes 3 dage før servering. Opbevares i køleskab.
Hvis retten nedfryses, kan den holde sig i op til 1 måned.

Grydestegt krydret oksesteg - kan anbefales 
Grydestegt krydret oksesteg - kan anbefales 
Grydestegt krydret oksesteg - kan anbefales 

Se alle de bedste opskrifter fra Indien  Asien 

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her