Logo

Fiskesuppe med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskesuppe med grønsager 

En solid fiskesuppe med strimlede grønsager, alle krydrede med ingefær og citron, er et velsmagende måltid i sig selv.

4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 20 min.

 
# Ingredienser
250 g hvide fiskefileter (torsk, hellefisk, kuller, søtunge osv.)
½ tsk stødt ingefær
½ tsk salt
1 lille porre, renset
2-4 surimistænger, optøede hvis frosne (kan udelades)
1 spsk solsikkeolie
1 stor gulerod, i tynde stave
8 vandkastanjer fra dåse, i tynde skiver
1¼ liter fiske- eller grønsagsbouillon
1 spsk citronsaft
1 spsk lys sojasauce
1 stor courgette, i tynde stave
sort peber

 
* Tilberedning
1. Tag skindet af fisken og skær den i tern, ca. 2½ cm store.
Rør ingefær og salt sammen og gnid fiskestykkerne ind i det.
Marineres i mindst 30 min.

 
2. Imens deles de grønne og hvide dele af porren.
Skær hver del i 2½ cm lange stykker og derefter i tynde strimler på langs. Hold dem adskilte.
Skær surimistængerne i 1 cm stykker.

 
3. Varm olien i wokken og hvirvl den rundt, så den bliver meget varm.
Tilsæt den hvide del af porren og svits under omrøring et par min.
Tilsæt derefter gulerod og vandkastanjer og svits 1-2 min under omrøring.

 
4. Tilsæt bouillon og bring den i kog.
Tilsæt citronsaft og sojasauce og lad suppen simre 2 min.

 
5. Tilsæt fisk og kog yderligere ca. 5 min, til fisken begynder at gå lidt fra hinanden.
Tilsæt den grønne del af porren og courgette.
Lad suppen simre ca. 1 minut og tilsæt evt surimistænger.
Smag til med sort peber.
Simrer yderligere 1 minut og serveres rygende varm.
 

Næringsindhold:
Kalorier 88. Sukker 1 g. Proteiner 12 g. Fedt 3 g. Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 0,5 g.


Fiskesuppe med grønsager

Fiskesuppe med grønsager

Fiskesuppe med grønsager 


Kokkens tip
Tag skindet af en fiskefilet ved at lægge den med skindsiden nedad og stikke en skarp, bøjelig kniv ind mellem kød og skind i den ene ende. Hold fast i skindet og skær kødet af ved at føre kniven fladt mod skindet.

 
Se alle de bedste opskrifter med Wok

Se alle de bedste opskrifter med Suppe

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.634 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her