 
 
   
Den søde, krydrede marinade, som anvendes i denne opskrift,
giver andekødet en raffineret, orientalsk smag. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 6¼ time.
Tilberedning: 30 min. 
 
# Ingredienser
3 fed hvidløg, pressede 
1½ dl lys sojasauce 
5 spsk farin 
2½ cm frisk ingefær, revet 
1 spsk hakket, frisk koriander 
1 tsk fem krydderi 
4 andebryster 
friske korianderkviste, til pynt (kan udelades) 
 
* Tilberedning
1. Marinade: Rør hvidløg, sojasauce, farin, ingefær,
koriander og femkrydderi godt sammen i en skål. 
 
2. Læg andebrysterne i et lavt fad (ikke metal) og hæld
marinaden over. 
Vend andebrysterne, så de er helt dækket af marinade på
begge sider. 
 
3. Dæk fadet med husholdningsfilm og mariner kødet i 1-6
timer. 
Vend kødet et par gange, så marinaden bliver helt
absorberet. 
 
4. Tag andebrysterne op og gem marinaden til pensling. 
 
5. Grill andebrysterne over varme trækul i 20-30 min. 
De vendes og pensles hyppigt med marinaden. 
 
6. Skær andebrysterne i skiver og fordel dem på varme
tallerkener. 
Serveres med en kvist frisk koriander som pynt. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 249. Sukker 20 g. Proteiner 27 g. Fedt 6 g. Kulhydrater
23 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
 
 


 
Kokkens tip
Andekød er ret fedt, så der er ikke nogen grund til at komme
olie i marinaden. 
Men du skal huske at pensle grillristen med olie, så kødet
ikke brænder fast. 
Den pensles i god afstand fra kullene, så de ikke flammer
op. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.