 
 
   
Appelsinsorbet med chokoladesauce er en rigtig god dessert.
Den friske appelsindessert er her med marengs og velegnet at servere efter
maden.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 25-30 min. Frysning: 4-5 timer 
 
# Ingredienser:
8 store marengs 
Appelsinsorbet: 
2½ dl vand 
85 g sukker (1 dl) 
3 dl appelsinsaft 
2-3 spsk citronsaft 
1 æggehvide 
50 g flormelis (1
dl) 
Chokoladesauce: 
100 g mørk chokolade
2 spsk piskefløde 
 
* Tilberedning:
1. Kog en lage af
vand og sukker i 20 min. 
Lad den svale og
hæld appelsin- og citronsaft i. 
Kom lagen i en skål
eller form og lad det fryse i 1½ time. 
Rør af og til i
isen. 
2. Pisk æggehviden
stiv og pisk 1 spsk af flormelissen i. 
Vend resten i. 
Rør æggehvidemassen
i den halvfrosne is. 
Frys isen færdig. 
 
3. Bryd chokoladen i
mindre stykker og smelt den sammen med 
fløden i en gryde. 
 
4. Anret skiver
eller kugler af appelsinsorbet'en på portionstalerkener. 
Læg marengs omkring
og hæld chokoladesaucen over. 
Server straks. 
 
Variation: 
I stedet for en appelsinsorbet,
kan appelsinsaften og citronsaften 
blandes i en portion vaniljeis. 
Appelsin-is eller
-sorbet kan serveres med marengs og varm chokoladesauce. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.