Logo

Fiskeboller, fine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskeboller, fine 

 
Grundopskrift. Arbejdstid: 25 min. Skal hvile: ca 30 min. Kogetid: 5-6 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.  Fryse-egnet.  

 
# Ingredienser til Fiskeboller, fine:
600 g fileter af mager fisk, fx torsk, sej, hvilling, kuller eller gedde
2,5 dl fløde
3 æg
3 spsk hvedemel
2 skiver (daggammelt) franskbrød
salt og hvid peber

 
Til kogning:
1 l vand
2 tsk salt
*
Sådan laves Fiskeboller, fine:
1. Læg det afskorpede brød i en skål eller dyb tallerken og dæk det med fløde.
Hak fiskekødet en gang igennem kødmaskinen.

 
2. Rør det hakkede fiskekød sammen med melet, fløden og det opblødte franskbrød.

 
3. Rør æggene i, et ad gangen, og krydr med salt og peber.

 
4. Lad farsen hvile køligt ca 30 min. Den bliver lidt fastere af at hvile.

 
5. Bring vand og salt i kog i en gryde.

 
6. Dyp en dessertske i det kogende vand og form farsen til boller med skeen.
Læg bollerne i vandet, der nu skal holdes lige under kogepunktet, og kog dem ved svag varme 5-6 min. Der må kun ligge et lag fiskeboller i gryden ad gangen.
Når de stiger op til overfladen, er de færdige.

 
7. Tag fiskebollerne op med en hulske og lad dem dryppe af i en sigte.
Hold dem varme, tildækket i et varmt fad, til de skal serveres.

 
Tips: Lidt revet løg kan tilsættes farsen.
Ligeså et par spsk friskhakkede krydderurter, bedst persille eller estragon.
Franskbrødet kan erstattes af en jævn, kogt, melet kartoffel, ikke mere.
Kartoffelmel kan tilsættes, men gør farsen tæt.
Som garniture til suppe eller fyld i stuvninger skal fiskebollerne være små.
Form bollerne med en teske og kog dem 3-4 min.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 
Se flere opskrifter med Fiskeboller
 

Se flere opskrifter med Fisk
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.895 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her