Logo

Stegt andelever med vagtelæg og rødvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt andelever med vagtelæg og rødvinssauce 


Andelever - en delikatesse og meget hurtigt udset til at være en formidabel lækker forret.

Her finder du opskriften på den bedste smørstegte andelever med dejlig rødvinssauce

Andelever fås som frostvare.

4 personer

 
# Ingredienser
400 g frisk andelever
2 spsk smør
1 spsk olie
salt og peber
12 friske vagtelæg
4 spsk hvidvinseddike

 
SAUCE:
2 skalotteløg
1 spsk smør
4 dl rødvin
1 kvist timian
1 laurbærblad
2 dl brun kalvefond
50-75 g smør
salt og peber

 
TILBEHØR:
1 kg renset frisk spinat
2 fed hvidløg
2 spsk smør
4 skiver toastbrød
½ dl olie
salt og peber

 
* Tilberedning

Stegt andelever med vagtelæg og rødvinssauce 
1. Start med at sautere skalotteløgene i lidt smør,
til de er gyldne.
Hæld rødvin på og kom timian og laurbær ved.
Kog ind til 1/5.

Stegt andelever med vagtelæg og rødvinssauce 
2. Tilsæt kalvefonden og kog igennem.
Pisk smørret i lidt ad gangen, til den har
en fin cremet konsistens.
Smag til, si saucen og stil til side.

Stegt andelever med vagtelæg og rødvinssauce 
3. Nip stilkene af spinaten.
Sautér den på en dyb pande i lidt smør
tilsat 2 hele fed hvidløg.
Krydr med salt og peber.

Stegt andelever med vagtelæg og rødvinssauce 
4 Skær toastbrødene ud i små terninger og
rist dem gyldne i olie.
Kog 1 liter vand op med 4 spsk hvidvinseddike.
Åbn vagtelæggene forsigtigt med en lille spids kniv,
der skærer hul i den runde ende af ægget.
Kom dem i 2 skåle - 6 i hver - og
dryp dem med en smule vineddike.

Stegt andelever med vagtelæg og rødvinssauce 
5 Pocher hver portion for sig 1½ minut i eddikevandet.
Tag dem op med en hulske og læg dem til hvile på et rent klæde.

Stegt andelever med vagtelæg og rødvinssauce 
6 Brun de rensede andelevere ca. 2 min på hver
side i lidt smør og olie.
Krydr med salt og peber.
Varm sauce og spinat igennem.

 
Ved anretningen lægges spinaten midt på tallerkenen, og
andelever og vagtelæg anrettes i en ring om spinaten med saucen.
Drys med de lune brød-croutoner.

 
VIN FORSLAG: Hvid Meursault fx Domaine Joseph Matrot.

 
Se andre gode opskrifter med Andelever

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.084 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her