Aftensmad Hovedret.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid, kødsauce: 30 min. Kogetid, pasta: 8-10 min.
Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
300-400 g pasta
lidt smør
Tomat-kødsauce:
250 g hakket oksekød
4 skiver bacon
1 løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
evt. 1 stængel blegselleri
1 spsk olie
2½ dl rødvin eller bouillon eller en blanding
3 spsk konc. tomatpuré
1½ tsk friske timian blade eller 1 tsk tørret
1 spsk friskhakket merian eller 1 tsk tørret
½ bdt persille
1 tsk salt
peber
Tilbehør: friskreven parmesanost
* Tilberedning
1. Skær baconen i mindre
stykker.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
Skræl guleroden og riv den groft.
Skær den eventuelle blegselleristængel i smalle strimler.
2. Varm olien i en gryde og svits baconen.
Tilsæt det hakkede kød. Rør i kødet med en gaffel, så det smuldrer og skifter
farve.
3. Kom grønsagerne i gryden og lad dem svitse med under omrøring et par min.
Tilsæt rødvin, bouillon eller vand, tomatpuré, krydderurter, salt og peber.
Rør godt, så det hele blandes.
Lad saucen koge småt under låg i ca ½ time.
Smag til sidst saucen til med salt og peber.
Fjern persillen.
4. Kog pastaen i rigeligt, letsaltet vand, se Spaghetti.
Rør en klat smør i og server den varme sauce og friskreven parmesanost til.
Tips: Kødsaucen kan blandes i pastaen ved serveringen, så skal der ikke
smør i pastaen.
Saucen kan tilsættes 125 g kyllingelever skåret i mindre stykker.
Kyllingeleveren svitses sammen med kødet.
En del af det hakkede oksekød kan erstattes af hakket svinekød.
Merian kan udskiftes med basilikum.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste
opskrifter med Spaghetti
og Pasta
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------