Logo

Chokoladedessert - Marquise au chocolat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladedessert - Marquise au chocolat 

 
Dessert. Arbejdstid: 1 time Afkøles, chokoladecreme: mindst 12 timer. Afkøles, vaniljesauce: 1 time Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.   (8 personer)

 
# Ingredienser til Chokoladedessert:
Chokoladecreme:
200 g ren mørk chokolade
100 g flødechokolade
2 æg
2 spsk rom eller madeira
3 dl piskefløde

 
Vaniljesauce:
2,5 dl mælk
3 æggeblommer
50 g sukker
evt. 3 spsk piskefløde
1 stang vanilje

 
Pærer:
4 pærer
1 liter vand
50 g sukker
1 citron
Endvidere: frisk mynte
Bageform

 
* Tilberedning Chokoladedessert:
Chokoladecreme:
1. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem over vandbad ved ret svag varme.

 
2. Pisk æggene sammen over vandbad og pisk, indtil æggemassen begynder at tykne.
Tag skålen fra vandbadet og pisk af og til i massen, mens den køler af.

 
3. Bland den kolde æggemasse med den smeltede chokolade og rom eller madeira.

 
4. Pisk fløden stiv. Bland den med chokolademassen.

 
5. Beklæd en lille aflang bageform med plastfilm. Fold plastfilmen over cremen.
Stil cremen i køleskab i mindst 12 timer, gerne natten over.

 
Vaniljesauce:
6. Varm mælken i en gryde, den må ikke koge.
Pisk æggeblommer og sukker sammen. Hæld det i den varme mælk.
Pisk kraftigt, indtil saucen begynder at tykne.
Tag saucen af varmen og lad den afkøle.

 
7. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og rør dem i saucen.
Lad saucen blive helt kold i køleskab, ca. 1 time.

 
Pærer:
8. Kog en lage af vand og sukker. Skær citronen i skiver og kom dem i lagen.

 
9. Skræl og halver pærerne. Fjern kernehus.
Læg pærerne i sukkerlagen og lad dem mørne for svag varme i ca. 8 minutter.
Tag gryden fra varmen og lad pærerne afkøle i lagen.

 
Servering:
10. Anret desserten portionsvis.
Hvis vaniljesaucen er for tyk, kan den irøres 3 spsk let pisket fløde.
Fordel lidt sauce på hver tallerken.

 
11. Tag chokoladecremen ud af formen og skær den i ca. 1 cm tykke skiver.
Læg 2 skiver på hver tallerken.
Lad pærerne dryppe af og læg en halv pære ved hver portion.
Pynt med lidt friske mynteblade. Server straks.

 
Tips: Anden frugt kan bruges. Appelsinfileter og hele friske jordbær passer fint til chokoladecremen.
Chokoladecremen Kan fryses; holdbarhed: ca. 4 måneder.

 
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.457 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her