Logo

Vacherin med avocadosorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vacherin med avocadosorbet

 
Sprøde, hvide, hvirvler af marengs skaber den klassiske franske vacherin og fungerer som en smuk, lækker, delikat, fedtfattig og kaloriefattig base til sorbet, frisk frugt, is, flødeskum, toppe af crèmefraîche og lignende. De er nemme at lave og kan laves flere dage i forvejen, hvis og kun hvis de opbevares i en absolut lufttæt beholder. Enhver fugtighed vil skabe kaos.
Dessert. Arbejdstid: 45 min. Frysetid i alt: 4-5 timer. Bagetid, bunde: ca 50 min. Svær at lave. Mellem pris. 8 personer.

 
# Ingredienser til Vacherin med avocadosorbet
Avocadosorbet:
3 modne avocadoer
1 citron, saft af
2 dl vand
85 g sukker (ca. 1 dl)

 
Marengsbunde:
3 æggehvider
150 g sukker (ca. 1¾ dl)
250 g friske jordbær, til pynt
Bagepapir
Springform
*
Sådan laves Vacherin med avocadosorbet
Avocadosorbet:
1. Bland vand og sukker i en gryde og lad blandingen koge, til den er klar og sukkeret opløst. Stil den til afkøling.

 
2. Skær avocadoerne igennem på langs.
Fjern stenen og gravavocadokødet ud.
Blend avocadokødet sammen med citronsaften eller mos det grundigt sammen med en gaffel.

 
3. Rør den kolde sukkerlage i avocadomosen til en ensartet masse.
Kom blandingen i en plast- eller aluminiumsform og stil den i fryseren 1-1½ time, til sorbeten er halvfrossen.

 
Marengsbunde:
4. Sæt ovnen på 130 °C. Pisk æggehviderne halvt stive.
Tilsæt 1 spsk sukker og pisk nu hviderne meget stive.
Der skal piskes et par min, efter at hviderne er så stive, at de holder formen.
Vend resten af sukkeret i.

 
5. Dæk en bageplade med bagepapir og tegn 2 cirkler med en diameter, som passer i springformen.
Fordel dejen i de 2 cirkler og sæt straks pladen midt i ovnen.
Bag bundene ca 50 min, til de er tørre og let gyldne.
Lad dem svale af utildækket på bagerist.

 
6. Læg den ene af marengsbundene i springformen.
Fordel den halvfrosne sorbet herpå og læg den anden marengsbund over.
Pres med let hånd.

 
7. Stil atter desserten i fryseren i mindst 3 timer.
Tag vacherinen ud af formen og pynt den med jordbær straks før servering.

 
Tips: Desserten kan serveres med Jordbærpuré-sauce (coulis).
Andre friske bær kan bruges.
Desserten kan tilberedes dagen inden.
Den skal så blot flyttes fra fryser til køleskab ca ½ time før servering.
Marengsbunde kan købes færdige, men tåler ingen sammenligning med de hjemmebagte.

 
Denne opskrift kan let fordobles for et større antal mennesker.
På grund af det faktum, at de ser så imponerende ud og kan laves forud, udgør disse en god festdessert. 
Denne opskrift fungerer med almindeligt sukker, eller du kan bruge rørsukker for at lave din egen vacherin.

 
INFO: Vacherin kan også være en komælkost. To hovedtyper af franske eller schweiziske Vacherin-oste findes.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.766 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her