 
 
   
Nødder i brød giver
en speciel aroma fordi de ved bagningen får en ristet smag. Her sætter de pift
på et groft brød, som alle vil elske at sætte tænderne i. 
Tid: 2 timer, heraf
1 time til hævning og 35-40 min i ovnen. Brødet er fryseegnet. Holdbar ca 9
mdr. 
2 gode brød. 
 
# Ingredienser
5 dl vand 
50 g gær 
2 tsk salt 
100 g
hasselnøddekerner 
4 dl groft rugmel 
ca 1 liter hvedemel 
 
* Fremgangsmåde
1. Lun vandet til 37
°C . Udrør gæren i en skål med lidt af vandet. 
Tilsæt resten af vandet og salt. 
 
2. Hak
hasselnødderne groft. 
Rør dem i skålen sammen med rugmelet og det meste af hvedemelet. 
Ælt dejen ved
håndkraft eller i maskine. 
 
3. Lad den hæve
under et klæde ca 30 minutter. 
 
4. Tag dejen op på
et melet bord og ælt den igennem. Del den i 2 dele. 
 
5. Form hver del til
en rund bolle. 
Læg bollerne på en bageplade
med bagepapir. 
Lad dem hæve under
et klæde 30-35 minutter. 
 
6. Bag
hasselnøddebrødene i en 200 °C varm ovn 35-40 minutter. 
 
Tips: Brødene er fine at servere til supper,
gryderetter og alle slags salater. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------