
 
Med
en pakke frosne grønsager kan du hurtigt få sat denne gratin i ovnen. Så er der
tid til borddækning og afslapning. 
Arbejdstid:
15 min. Koge/bagetid: 50 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så
halver portionen. 
 
# Ingredienser til Grønsagsgratin: 
600
g frossen grønsagsblanding 
1
tsk smør eller olie 
2 dl
mælk 
2
spsk hvedemel 
2 æg
muskatnød
salt og peber 
*
 
Sådan laver du Grønsagsgratin:
Tænd
ovnen på 200 °C. 
Smør
et lille ovnfast fad og fordel de frosne grønsager i fadet. 
Pisk
melet ud i lidt af mælken. 
Tilsæt
resten af mælken og kog det igennem under omrøring 5 min. 
Smag
til med revet muskatnød, salt og peber og si sauce over i en skål. 
Del
æggene og pisk æggeblommerne i sauce. 
Pisk
æggehviderne stive med en håndmikser og vend dem forsigtigt i dejen. 
Hæld
dejen over grønsagerne og stil fadet i ovnen 35-45 min. 
TIPS:
Vend evt. lidt revet ost i sauce, når den er siet og drys også overfladen med
lidt revet ost blandet med lidt rasp. 
Vil
du bruge friske grønsager, så rens dem, skær dem i passende stykker og blancher
dem i kogende, letsaltet vand, til de er halvmøre.
 
Her finder du flere opskrifter på dejlig gratin. Gå på opdagelse og find
inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer. https://www.kogebog.dk/result.aspx?q=gratin
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD