
Frikadeller
er et hit året rundt. Vi har rørt lidt friske urter og krydderier i farsen, så
de smager af sommer. 4
personer. Er I kun to  , så halver opskriften. Arbejdstid:
20 min. Hviletid: ½ time. Stegetid: ca 12 min.
, så halver opskriften. Arbejdstid:
20 min. Hviletid: ½ time. Stegetid: ca 12 min. 
 
#
Ingredienser til Krydrede frikadeller med spidskålssalat:
Frikadeller:
1
lille løg 
1
fed hvidløg 
400
g hakket oksekød 
1 æg
½
dl danskvand 
1
dl hakket bredbladet persille 
3-4
spsk friskhakket koriander 
1 tsk
karry 
½ tsk
stødt cayennepeber 
salt
og peber 
2-3
spsk olie til stegning 
 
Dressing:
1
dl kærnemælk 
1 tsk
citronsaft 
1 spsk
olie 
1 tsk
sukker 
salt
og peber 
 
Spidskålssalat:
800
g spidskål 
150
g friskbælgede ærter (ca. 500 g ærter i bælg) 
1
bundt dild 
*
 
Sådan
laver du Krydrede frikadeller med spidskålssalat:
Pil
løg og hvidløg, og hak dem fint. 
Bland
alle ingredienserne til farsen sammen i en stor skål, og lad den trække en halv
time i køleskabet. 
Rør
dressingen sammen, og smag til med salt og peber. 
Fjern
de yderste kålblade, halver kålen, og skær den i store både. 
Rør
evt. lidt mere danskvand i farsen, hvis den er for fast. 
Form
farsen til små frikadeller ved hjælp af skeer. 
Varm
olien op på en varm pande, og steg frikadellerne på alle sider ved middelstærk
varme i ca. 12 min. i alt. 
Steg
kålbådene på en varm grill eller grillpande i 5-10 min. 
Læg
dem på et fad, hæld dressingen over og drys med ærter og fintklippet dild. 
Server
med frikadellerne. 
 

 
Her finder du flere opskrifter på dejlige frikadelle-retter. Gå på
opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer. 
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD