Logo

Kogt torsk i ovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kogt torsk i ovn 

Torsk i ovn kan »koges« under folie eller i stegepose. Kogt torsk smager godt og er let at lave. Tips til både en hel torsk og filetstykker. Her er også en opskrift på sennepssauce.

Til 4 personer. Tilberedningstid: 15 min. Kogetid: 30-40 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
1¼ kg torsk
salt og peber
saft af 1 citron
Fyld:
2 hårdkogte, hakkede æg
1 hakket tomat

2 fintsnittede blegselleri
2 spsk fløde (13%)
2 tsk sennep

 
Sennepssauce:
3 dl suppe (kogevand fra torsken)
30 g smør
3 spsk hvedemel
2 dl mælk
1 spsk fiskesennep (grovkornet sennep)
salt og peber

 
* Tilberedning
1. Gnid fisken ind- og udvendigt med salt og peber.
Bland fyldet og kom det i fisken.

 
2. Læg den i et smurt, ovnfast fad eller kom den i stegepose.
Dryp med citronsaften.
Læg folie over eller bind stegeposen til.
Lad fisken »koge« i ovnen 30-40 min ved 200 °C, alt efter tykkelse.
Kogte kartofler og en salat serveres til.
 
Sennepssauce:
Skum 3 dl af suppen, og si den.
Smelt smørret i en lille gryde. Det skal ikke brune.
Rør melet i, og pisk så du får en glat, jævn masse.
Tilsæt siet suppe og mælk lidt ad gangen, til saucen har den rette konsistens.
Lad saucen koge i ca. 5 minutter.
Tilsæt sennep og smag til med salt og peber.
Tag gryden af varmen.
Saucen skal ikke koge efter senneppen er tilsat, da den så kan blive bitter.
 

Kogt torsk i ovn

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 11.737 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her