
    
 
Her får du bagerens originale opskrift på grahamshjul/brød. Det
er nemt at lave og smager dejligt, både som madbrød, morgenbrød og i madpakken
1 brød.
Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: ca 1 time. Bagetid: ½ time. 
 
# Ingredienser
3 dl kogende vand 
25 g smør eller
margarine 
60 knækkede
hvedekerner (1 dl) 
150 g grahamsmel (2½ dl) 
½ spsk salt 
½ spsk sirup 
1 tsk eddike 
25 g gær 
1 dl yoghurt naturel
ca 350 g hvedemel (6
dl) 
Pensling: 
Yoghurt blandet med
lidt vand 
 
* Tilberedning
1. Bland kogende
vand, fedtstof, hvedekerner, grahamsmel, salt, sirup og eddike. 
Lad blandingen
trække 1 time. 
 
2. Rør gær og
yoghurt sammen og hæld det i blandingen. 
Ælt melet i til en
smidig dej. 
 
3. Stil dejen til
hævning på et lunt sted i 45 min. 
Ælt dejen sammen og
form til en stor flad bolle. 
Dan et hjul midt i
ved at skubbe dejen ud til en ring. 
 
4. Efterhæv på
bageplade belagt med bagepapir i ca 15 min. 
Pensl med
yoghurtblandet vand og drys med mel. 
 
5. Bag hjulet ved
225 °C midt i ovnen i ca 30 min. 
 
Se flere lette
opskrifter på brød og boller HER