Logo

Marengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marengs 

 
Lækkeri Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 50-60 min. Let at lave. Lav pris.

 
# Ingredienser til Marengs
4 æggehvider (ca )
1 spsk sukker
Endvidere:
sukker (godt )
90 g flormelis (knap )
*
Sådan laves Marengs
1. Sæt ovnen på 130 °C.
Pisk æggehviderne halvt stive og kom 1 spsk sukker i.
Pisk dem herefter meget stive, det vil sige, at der skal piskes flere min, efter at hviderne er så stive, at de holder formen.

 
2. Bland sukker og flormelis.
Vend denne sukkerblanding i de meget stive æggehvider.

 
3. Beklæd en bageplade med bagepapir eller med pergamentpapir gnedet meget sparsomt med smør eller olie og drysset meget let med mel.
Dette kan også gøres direkte på bagepladen.
Marengs er sarte sager, der nemt kan smuldre, når de tages af pladen, og bagepapiret er en afgjort lettelse.

 
4. Sæt marengsdejen på i små toppe eller kager med et par skeer.
Eller brug en sprøjtepose med en rillet tylle 1½- i diameter.

 
5. Bag marengsene lyst gyldne og gennemtørre i 50-60 min.
De skal være høje, lette og tørre.

 
6. Tag pladen ud og tag marengsene af med det samme.
Bruges der ikke (bage) papir, er en flad, skarp kniv en god hjælp.
Lad marengsene blive helt kolde, utildækkede, på en rist.

 
Tips: Marengsene kan opbevares i uger, hvis de opbevares tørt og tillukket.
Dejen kan også sprøjtes til 2 marengsbunde med i diameter. Så skal bagetiden øges med 10-15 min. Er marengsbunden ikke plan, kan den helt tørre bund skæres flad med en meget skarp kniv, så den ligger plant, før den lægges sammen om fyldet.
Marengsdejen kan tilsættes 2-4 spsk malede eller fint hakkede nødder eller mandler.
Eller 1 spsk kakaopulver.
1 æggehvide vejer ca og fylder ca 1/3 dl, beregnet på mellemstore æg.

 

Se alle de bedste opskrifter med Marengs

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.396 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her