 
 
 
 
Dådyrkølle er en
kongelig spise, og det er nemt at lave et super lækkert måltid til en
hyggeaften.
En nem og god opskrift på dyrekølle i ovn, der jo er
fremragende gæstemad. 
Her med en lækker vildtsovs og opskriften på halve pærer med
ribsgele.
4 personer
 
# Ingredienser 
1 dådyrkølle, ca. 1 kg 
2 fed hvidløg 
75 g parmaskinke med fedtkant 
2 kviste rosmarin 
skal af 1 appelsin 
lidt god olie 
saft af 2 appelsiner 
2 dl hvidvin 
1 dl marsala
 
* Tilberedning
 
 
1. Hak skinke, hvidløg, rosmarin, lidt salt og 
skallen af 1 appelsin fint sammen, 
til det har cremeagtig konsistens. 
 
 
2. Udben dådyrkøllen, skær den fri for sener og 
evt. urenheder og skær nogle 1-2 cm dybe riller 
indvendigt i kødet. 
 
 
3. Drys halvdelen af skinkeblandingen ind i rillerne og 
tryk igen kødet i facon om fyldet. 
 
 
4. Snør kødet med kødsnor, men pas på ikke at stramme 
det for meget sammen. 
Det skal blot holde kødet på plads. 
Lad køllen hvile tildækket i køleskab natten over. 
 
 
5. Fordel resten af fyldet over kødet, 
hæld lidt olie ved og stil det i en hed 
forvarmet ovn, 250 °C, og steg det i 25 min. 
Reducer varmen til 180 °C og steg videre ca. 1 time. 
 
 
6. Efter ½ times stegning hældes vin, marsala og 
appelsinsaft i fadet til køllen. 
Efter stegningen sies saucen fra fadet i en kasserolle. 
Kog let ind og smag til. 
Kødet serveres i tynde skiver med den tynde skysauce over, 
så den kan trække let ind i kødet. Pynt med en kvist
rosmarin. 
Server evt med Waldorfsalat
 
Vinforslag: Moden Barbarello eller Brunello fx Feyles
Barbaresco Riserva /Baricci Brunello. 
 
Se andre gode opskrifter med Dådyr
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.