 
 
   
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 30 min. Hævetid i alt: 4 timer Bagetid: ca 20 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal: 15-18 stk.
   
# Ingredienser
til Rugboller
15 g gær 
350 g rugmel (ca 7 dl) 
400 g hvedemel (ca 6⅔
dl) 
1 spsk salt 
*
Sådan laves Rugboller
1. Lun 5 dl vand let (35 °C) og opløs gæren heri. 
Tilsæt rugmel og salt og rør det til en jævn dej. 
 
2. Rør hvedemel i dejen lidt efter lidt og ælt dejen glat og
smidig på et melet bord.
Stil dejen tildækket til hævning på et lunt sted i ca 3
timer. 
 
3. Ælt dejen igennem. 
Rul den ud på et melet bord med en kagerulle i ca 1 cm's
tykkelse. 
Udstik boller. 
Brug en udstikker eller et glas med en diameter på 6-7 cm. 
Sæt bollerne på en smurt bageplade - 
eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve tildækket i ca 1 time. 
Sæt ovnen på 200 °C. 
Pensl bollerne med vand, drys med lidt rugmel og bag dem
midt i ovnen, til overfladen er lysebrun og bollerne gennembagt, ca 20 min. 
Lad dem afkøle utildækket på en bagerist. 
 
Tips: Hævetiden kan nedsættes med ca ⅓ på disse boller, men den lange hævetid giver et
mere holdbart og bedre-smagende brød. 
I stedet for at udrulle dejen kan den formes til boller, der
sættes med et lille mellemrum i en bradepande. 
Bollerne efterhæver og bages som ovenfor. 
De »vokser sammen« under bagningen, og skal »brækkes« fra
hinanden, når de er blevet kolde. Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Rug
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------