
   
Fad med høne eller
poulard, gulerødder og champignon med flødesauce ... Her er en lækker
opskrift på fad med høns, der også indeholder porre og persille
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Kogetid: 1½ time. Ikke fryseegnet 
 
# Ingredienser
1 høne eller poulard
3 kogte gulerødder 
2 kogte porrer 
500 g champignon
2 spsk smør 
1 bdt persille 
 
Sauce: 
3 spsk smør eller
margarine 
3 spsk hvedemel 
4 dl hønsekødsuppe 
2 dl fløde
2 spsk citronsaft 
salt og peber 
 
* Tilberedning
1. Kog den
istandgjorte høne i vand tilsat salt og hele peberkorn i 1½-2 timer. 
Del hønen i portionsstykker og skær ben og brusk fra. 
Fjern også skindet.
Skær hønsekødet i små stykker. 
Skær gulerødderne i
små tern og skær de kogte porrer i skiver. 
Rens champignonerne
og skær dem i skiver. 
 
2. Damp
champignonerne i de 2 spsk smør i en gryde 5 min. 
 
3. Smelt de 3 spsk
smør til saucen i en gryde og rør det sammen med melet. 
Spæd med suppe og
fløde mens der røres. 
Lad det koge i nogle
minutter. 
Smag til med
citronsaft, salt og peber. 
 
4. Bland
champignoner, hønsekød og grønsager i saucen og varm det igennem. 
Anret i et halvdybt
fad. 
Drys med hakket
persille. 
Serveres med løse
ris og/eller butterdejssnitter eller i tarteletter.