 
 
   
Frokost. Arbejdstid: 10 min. Skal trække: ca 1 uge. Let at lave. Lav pris. 4 personer.  
   
# Ingredienser
til Potkæs - potkäse
250 g afskorpede osterester 
2-3 spsk snaps, cognac eller mørk rom 
evt. 1 knsp cayennepeber 
Glas/krukke med låg 
*
Sådan laves Potkæs - potkäse
1. Riv osten fint og rør den jævn med spiritussen. 
Smag evt til med cayennepeber, men vær varsom, det er et
stærkt krydderi. 
 
2. Kom ostemassen i en sylteglas, luk den godt til og stil
potkæsen koldt ca 1 uge, før der spises af den. 
Rør jævnligt i ostemassen, mens den trækker, og tilsæt evt
lidt mere spiritus. 
 
Tips: Potkæs bliver bedst, når den laves af en
blanding af fede, milde, lagrede og skarpe osterester. 
Server mørkt brød til, gerne ristet rugbrød. 
Potkæs kan krydres med kommen eller paprika i stedet for med
cayennepeber. 
Potkæsen kan hele tiden suppleres med flere revne osterester
og mere spiritus. 
Der kan også tilsættes 1 dl piskefløde og evt ½ tsk sukker.
Opbevaret i en krukke med låg holder den mange måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Ost
 
INFO: Potkæs er en ostespecialitet, bestående af osterester,
som rives, røres med spiritus, krydres, og får lov at modnes, typisk i en
krukke. Ostetype, spiritustype, krydring og modningstid kan variere efter smag
og behag. Ofte anvendes rom samt mælk eller fløde og eventuelt krydderier
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
-----------
ooo OÔO ooo -----------