
En varm og dejligt mættende vintersuppe med en flot rød
farve. Prøv denne populære ukrainske suppe, sprængfyldt med oksekød og rødbede.
Her er opskriften på suppen Borsjtj...
Arbejdstid:
20 min Kogetid: 45 min. Fryse-egnet. 4 personer 
 
#
Ingredienser til Rødbedesuppe med oksekød:
400
g skært oksekød 
2
løg 
2 spsk
olie 
500
g rødbeder 
2
persillerødder eller ¼ knoldselleri 
2
fed hvidløg 
1
lille dåse konc. tomatpuré (70 g) 
1-2
tsk, paprika 
5
kviste timian 
2
liter hønse- eller grønsagsbouillon 
1
lille bundt persille 
1-2
spsk æbleeddike 
salt
og peber 
1-2
dl syrnet fløde 9% 
Tilbehør:
brød 
*
 
Sådan
laver du Rødbedesuppe med oksekød:
Skær
kødet i terninger. 
Pil
løget og hak det. 
Brun
kød og løg i en stor gryde med olie. 
 
Skræl
rødbeder og persillerødder eller selleri og skær dem i små terninger. 
Bland
grønsager og knust hvidløg med kødet i gryden og svits dem med et par min. 
Tilsæt
tomatpuré, paprika, timian og bouillon. 
Lad
suppen simre i 45 min. 
 
Skyl
og hak persillen. 
Smag
suppen til med æbleeddike, salt, peber og server den i varme skåle eller dybe tallerkener
med et par skefulde syrnet fløde og finthakket persille på toppen. 
Server
brød til. 
 
TIPS:
Brug engangshandsker når du skræller og skær rødbeder - undgå røde hænder
og ører.
 

 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD