Logo

Creme anglaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Creme anglaise

 

Crème anglaise er én af grundelementerne i det søde køkken. Den kan bruges som den er, og hældes over bær, chokoladekage eller frugttærter. Eller den kan fryses ned, alene eller i selskab med en anden smagsgiver i form af en lækker, cremet is.

 
# Ingredienser
3 dl mælk
1 dl piskefløde
1 vaniljestang
80 g sukker
4 æggeblommer

* Tilberedning
1. Kom mælk og fløde i en gryde.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kom vaniljekorn i gryden, og varm op til kogepunktet.
Tag gryden af varmen.

 
2. Pisk sukker og æggeblommer i en skål, til det er hvidt.


3. Hæld flødecremen i æggesnapsen under piskning.
Hæld cremen tilbage i gryden, og sæt den over ved laveste blus.

 
4. Pisk i cremen, mens den langsomt tykner.
Det kræver tålmodighed.
Afkøl cremen, før den serveres.

 
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (16 stemmer)
Siden er blevet set 4.517 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her