 
 
   
Forkæl dig selv med en rigtig herlig
chokoladekage. Denne version kan du nyde med den bedste samvittighed. Med kvark
i glasuren bliver fedtindholdet acceptabelt. 
Forberedelse 20 min + afkøling.  Tilberedning 35 min. 16 stykker 
 
# Ingredienser
2 dl sukker 
70 g margarine, stuetemperatur 
1 stort æg (blomme + hvide) 
½ dl lys sirup 
4 dl hvedemel
1¾ dl kakao
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt 
3 dl letmælk
2 æggehvider
2½-3 dl chokoladecreme (se nedenfor)
 
CHOKOLADECREME: 
2½ dl mager kvark 
½ dl cremefraiche 18% 
100 g mørk blokchokolade, smeltet
¾-1 dl kakao 
1 spsk vaniljesukker
 
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C. 
Rør sukker og margarine lyst og
luftigt. 
Tilsæt æggeblomme og sirup. 
Rør det ensartet. 
 
2. Bland mel, kakao, bagepulver og
salt. 
Sigt blandingen i æggemassen, og bland
det skiftevis 
med mælken. 
 
3. Pisk æggehviderne til fast skum, og
vend det 
forsigtigt i dejen. 
Fordel dejen i to smurte og melede
springforme, 
og bag 30-35 min, eller til kagerne er
gennembagte. 
 
4. Rør chokoladecremen sammen. 
Læg den ene kage som bund på et
kagefad. 
Smør 1/3 af chokoladecremen på, og læg
den anden 
kage over. 
Smør resten af cremen over kagen,
gerne så den 
bliver helt dækket. 
 
Cremet chokoladekage:
Pr. stykke: Kalorier 236 = Kilojoule
986 
Kulhydrat 32 g Protein 7 g Fedt 9 g
(35%) Fibre 3 g 
 
Tips
 
 
Beskyt kagefadet, når cremen smøres på. 
Læg strimler af smørrebrødspapir langs kanterne. 
Placer kagen ovenpå. 
Træk til sidst strimlerne forsigtigt ud.
 
 
Gør det ekstra professionelt ved at dyppe en smørekniv i 
varmt vand. 
Træk den igennem cremen, og form bløde bølger.
 
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
 
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.