Logo

Kalkun i portvinsmarinade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkun i portvinsmarinade

 
Kalkun i portvinsmarinade serveret med glaserede kastanjer og den dejlige portvinsskysauce.
Retten er velegnet til højtider og fest
Til 6 personer. Marineringstid: ½ døgn. Tilberedning: ca 40 min. Stegetid: 2½ time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
1 minikalkun på ca 3 kg


Marinade:
½ flaske halvtør portvin
salt og peber

50 g smør


Fars:
indmaden fra kalkunen, lever, hjerte og kråse
300 g hakket kalve- og svinekød
1 skive afskorpet franskbrød

1 dl piskefløde
1 æg
50 g grofthakkede valnøddekerner
salt og peber

 
* Tilberedning
1. Læg den istandgjorte kalkun i en dyb skål med brystet nedad.
Hæld portvinen på. Lad den marinere heri et halvt døgns tid, gerne længere.

Vend den nogle gange.

2. Hak kalkunindmaden fint og rør den sammen med det hakkede kalve- og svinekød.

Udblød franskbrødsskiven i fløden.
Rør den i farsen sammen med æg.

 
3. Tilsæt de grofthakkede valnøddekerner.
Krydr farsen med salt og peber.

 
4. Fordel farsen i den godt afdryppede, marinerede kalkun.
Luk for åbningen med kød nåle eller sy med bomuldsgarn.
Læg kalkunen på risten over bradepanden med brystet opad.
Drys den med salt og peber og fordel smørklatter over.

 
5. Steg kalkunen i en 170 °C varm ovn i 45 minutter.
Læg folie over den og steg den yderligere 1¾ time med lidt portvinsmarinade i bradepanden.
Øs af marinaden af og til.

 
6. Tag folien af fuglen og skru op for varmen til 250 °C.
Brun kalkunen i 10-15 min for åben ovndør eller åben ovnventil.

 
7. Hæld skyen fra bradepanden over i en gryde og spæd med portvinen samt lidt suppe eller vand.
Bring det i kog og jævn skyen til sauce med mel rørt sammen med lidt kold suppe.
Smag saucen godt til med salt og peber.


Glaserede kastanjer serveres til sammen med kogte, råstegte eller bagte kartofler.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.532 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her