Logo

Små godbidder med æg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små godbidder med æg 

 
Øverst: Ostebakkelser. Næste række: Ostekugler. Dernæst: Ostetarteletter, Osteterninger og forrest Ostekiks

 

Ostebakkelser

Ca. 30 stk. Tilberedningstid: ca. 45 min. Bagetid: ca. 25 min. Fryseegnet

 
# Ingredienser:
2½ dl vand
60 g smør el. margarine
125 g hvedemel (2 dl)
3 æg
100 g reven ost fx Emmentaler
Til pensling:
æggeblomme
reven ost

 
* Tilberedning:
1. Bland vand og fedtstof i en gryde og bring det i kog.
Rør melet i og rør til massen er blank og slipper gryde og ske.
Tag gryden fra varmen og lad blandingen svale.


2. Rør æggene i et ad gangen.
Rør godt efter hvert æg.
Tilsæt reven ost.
Sæt dejen med 2 skeer i små toppe på en bageplade.
Pensl med æggeblomme og drys med reven ost.
Bag ostebakkelserne ca. 25 min ved 200 °C.
Ovndøren må ikke åbnes de første 15 min af bagetiden.


Til toppen 

Ostetarteletter

# Ingredienser:
2-3 plader dybfrossen butterdej
Fyld:
1 dl reven ost, Cheddar el. Danbo
1½ dl piskefløde
½ dl vand
salt
cayennepeber
Drys: reven ost

 
* Tilberedning:
1. Lad butterdejspladerne optø ved stuetemperatur (20-30 min).
Rul dejen ud og beklæd små portionsforme.
Rør reven ost, fløde og vand sammen og krydr med salt og cayennepeber.
Fordel fyldet i formene.
Drys med lidt reven ost.

 
2. Bag ostetarteletterne 20 min ved 200 °C.


Til toppen 

Ostekugler

# Ingredienser:
150 g flødeost evt. med hvidløg
100 g smør, salt, peber
revet rugbrød el. pumpernickel

 
* Tilberedning:
Rør flødeost og smør sammen og krydr med salt og peber.
Lad blandingen blive kold og rul den ud til små kugler.
Læg dem koldt.
Rul dem i revet rugbrød eller pumpernickel.
Stil dem atter koldt inden serveringen.


Til toppen 

Osteterninger

# Ingredienser:
Emmentaler eller Danbo i terninger
smør
valnøddekerner, finthakkede
vindruer
tandstikkere

 
* Tilberedning:
Skær Emmentaler eller Danbo i terninger og
steg dem i lidt smør, til de begynder at smelte.
Vend dem i finthakkede valnøddekerner.
Fæstn en drue på hver osteterning med en tandstikker.


Til toppen 

Ostekiks

# Ingredienser:
ost, fx Danbo eller Maribo
saltkiks
sennep
peberfrugt

 
* Tilberedning:
Skær fast osten i tykke skiver og del dem i trekantede skiver.
Læg ost og små saltkiks lagvis med lidt sennep og peberfrugt.
Hold dem sammen med tandstikkere.
Osten kan også skæres i terninger og serveres med oliven eller druer.


Til toppen 

Se alle de bedste opskrifter med Ost

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.633 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her