
 Dejlige, sødlige og krydrede rugbrød - brug dem som tilbehør
og til frokost med fx pølse eller ost. 
Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time Bagetid: 20 min. Fryse-egnet.
 
# Ingredienser til Svenske rugkager:
50 g smør 
6 dl mælk eller vand (eller blandet) 
50 g gær 
1 tsk salt 
2 spsk sirup 
½ spsk stødt anis 
½ spsk stødt fennikel 
400 g rugmel 
ca. 400 g hvedemel 
Pensling: 
1 spsk sirup og vand 
*
 
Sådan laver du Svenske rugkager:
Smelt smørret og tilsæt mælk og/eller vand. 
Hæld det over i en skål og afkøl til 37 °C. 
Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser -
hold lidt hvedemel tilbage. 
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket 30 min. 
 
Ælt dejen igennem og del den i 4 stykker. 
Rul dem ud til runde kager ca. 18 cm i diameter og 1 cm
tykke. 
Læg dem på bageplader med bagepapir. 
Udstik et hul i midten på hvert brød og prik dem med en
gaffel. 
Lad dem hæve tildækket 20-30 min. 
Varm ovnen op til 225 °C. 
Pensl brødene med sirup rørt op med lidt vand og bag brødene
midt i ovnen i ca. 20 min. 
Lad dem afkøle på en rist. 
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD