
   
Forkæl jeres gæster med denne lækre kødret - møre skiver af
oksemørbrad i en god marinade. Kødet egner sig fint til at grille. Hurtigt let
og lækkert
Forberedelse 25 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner 
 
#Ingredienser
4 skiver oksemørbrad a ca. 150 g 
6 spsk tør sherry 
5 spsk olie 
2 fed hvidløg 
1 tsk salt 
¼ tsk sort peber 
1 knivspids cayennepeber
 
* Tilberedning
1. Rør sherry og 3 spsk olie sammen i en lille skål. 
Pil hvidløgene og pres dem i. 
Krydr med salt, peber og cayennepeber. 
 
2. Dup kødskiverne tørre og læg dem ved siden af 
hinanden i et lavt fad. 
Hæld marinaden over, dæk med plastfolie og 
lad marinere i køleskab i ca. 30 min. 
Vend kødet en gang undervejs. 
 
3. Tag kødet op af marinaden, 
stryg hvidløget af og tør kødet let. 
Opvarm resten af olien på en pande og steg kødet i 3-5 min 
(afhængig af tykkelsen) på hver side. 
Varm ovnen til 50 °C. 
 
4. Tag kødet af panden, læg det i et fad, dæk til og hold
det 
varmt i ovnen. 
Hæld lidt af marinaden på panden, lad det koge sammen og 
smag til. 
 
5. Anret bøfferne på varme tallerkener og hæld den kraftige 
sauce over. 
 
SERVERINGSFORSLAG 
Råstegte kartoffelbåde med skallen på, blancherede og 
brunede forårsløg smager godt til. 
En fyldigere sauce får du, ved at røre 2 spsk cremefraiche 
i skysaucen. 
 
Tips:
 
 
Af mørbradens midterstykke skærer man bøffer (150-200 g),
chateaubriand og ca. 3 cm tykke tournedos. 
 
 
Ingredienserne i marinaden giver ikke bare god smag til 
kødet, men gør det både mere mørt og saftigt. 
 
• Det er godt at spise oksekød, for det indeholder meget let
optageligt jern. 
 
Pr. portion: Energi: Kcal 297 = kj 1242 
Kulhydrat 3 g Protein 30 g Fedt 16 g (52%) Fibre 0 g 
 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.