 
 
Flanksteak marineret i den lækreste marinade af soja,
ingefær, hvidløg og honning giver virkelig velsmagende og mørt kød. Prøv også de
stegte ris  med forårsløg.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Marinering: 4-24 timer. Stegetid: 20 min. 
 
# Ingredienser
1 okse-flanksteak
(ca. 400 g) 
Marinade: 
1 tsk ingefær 
1 fed hvidløg 
2 spsk soja 
2 spsk sesamolie 
2 tsk honning eller
sirup 
Stegte ris: 
1 løg 
1 fed hvidløg 
1 tsk ingefær 
1 grøn chili 
1 spsk olie 
100 g grønne bønner 
2 gulerødder 
100 g hvidkål 
350 g kogte
basmatiris (125 g rå) 
2 spsk soja 
2 forårsløg 
salt og peber 
 
* Tilberedning
1. Rør revet
ingefær, knust hvidløg, soja, sesamolie og honning eller sirup sammen. 
Vend kødet i marinaden og lad det trække ved stuetemperatur ½ time - eller i
køleskabet 4-24 timer - jo længere, jo bedre. 
 
2. Tag kødet op af
marinaden og dup det tørt med køkkenrulle. 
Steg det på en varm
slip let-pande eller grillpande 8-10 min på hver side. 
Pak det ind og hold
det varmt. 
 
3. Steg løg,
finthakket hvidløg, finthakket ingefær og fintsnittet chili (uden frø og
mellemvægge) i en wok eller stegegryde med olie et par min 
 
4. Tilsæt de
snittede eller hakkede grønsager og steg ved høj varme 3-5 min. 
 
5. Tilsæt kogte ris
og steg under omrøring 3-5 min. 
Smag til med soja,
salt og peber og drys med forårsløg. 
Skær kødet i tynde
skiver på skrå. 
 
Tips: Husk at bruge
løse ris til denne ret. Jasminris og sushiris duer ikke til denne her, da de
klistrer. Kog risen og mariner kødet dagen før.
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, 
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.