Logo

Mille feuille med æbler og pærer – bedst på Kogebog.dk 🎯

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mille feuille med æbler og pærer – bedst på Kogebog.dk 🎯 

 
En Mille Feuille er en fransk dessert og betyder ”tusind blade”, som henviser til de tynde lag butterdej med fyld i mellem, som kagen består af.
Her er fyldet æbler og pærer med kagecreme og en bund af appelsinsauce. Pyntet med citronmelisse og lidt chokolade.
En Mille feuille kan også være en Napoleonskage, et højt, rektangulært stykke flødekage med mindst to lag butterdej, fyld af kagecreme, flødeskum, hindbærsyltetøj og med glasur på toppen.
(4 personer)

 
# Ingredienser
225 g butterdej
3-4 spsk flormelis

 
KAGECREME:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1-2 tsk majsstivelse
2 dl fløde

 
DESUDEN:
2 mellemstore æbler
2 mellemstore pærer
2-3 spsk flormelis

 
APPELSINSAUCE:
75 g sukker
¾ dl vand
1 ½ dl friskpresset appelsinsaft
lidt majsstivelse

 
PYNT:
lidt smeltet chokolade
citronmelisse

 
* Tilberedning

 
Mille feuille med æbler og pærer – bedst på Kogebog.dk 🎯
1. Rul butterdejen helt tyndt ud i 2 mm's tykkelse,
læg den på bagepapir, drys den tæt med flormelis
og bag den i en forvarmet ovn ved 210 °C,
til den er fint gylden og sprød.

 
Mille feuille med æbler og pærer – bedst på Kogebog.dk 🎯
2 Afkøl dejen helt og skær den til i kanten,
inden den skæres i 4 ens baner 6-7 cm brede.

 
Mille feuille med æbler og pærer – bedst på Kogebog.dk 🎯
3 Skær banerne på tværs med 4 let skrå snit,
så der dannes 16 ens små rombeformede bunde.

 
Mille feuille med æbler og pærer – bedst på Kogebog.dk 🎯
En rombe (ses undertiden stavet rhombe) er et
parallelogram, hvor alle fire sider har samme længde.
Det gælder, at to modstående sider er parallelle.

 
Mille feuille med æbler og pærer – bedst på Kogebog.dk 🎯
4. Kog ingredienserne til cremen sammen
til en ret tyk creme. Afkøl cremen helt.
Skræl æbler og pærer, del i halve og
fjern kernehusene.
Skær dem i ensartede tynde skiver.

 
Mille feuille med æbler og pærer – bedst på Kogebog.dk 🎯
5. Løft de skivede halve frugter over på bagepapir
og tryk dem let ud, men så de bevarer deres facon.
Drys tæt med flormelis igennem en si.

 
Mille feuille med æbler og pærer – bedst på Kogebog.dk 🎯
6. Til saucen koges vand og sukker sammen,
til det begynder at boble.
Tilsæt appelsinsaft og kog igennem.
Jævn med lidt majsstivelse.
Ved anretningen lægges frugten sammen med bunde
og kagecreme på en bund af appelsinsauce.
Pynt med citronmelisse og lidt chokolade.

 
VIN FORSLAG: Sød Juraneon fra Pyrenæerne.

 
Se andre gode opskrifter med Mille feuille

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.348 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her