Logo

Rødvinspocherede pærer - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødvinspocherede pærer - prøv Kogebog.dk først 💘 

 
En let og alligevel fyldig dessert. Den flotte røde dessert kan udbygges ved at pochere nogle svesker sammen med pærerne i den krydrede rødvinslage.
Forberedelsestid 45 min. Tilberedning 50 min. Let. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
1½ liter kraftig rødvin
425 g sukker
2 kanelstænger
1 vaniljestang
1 nellike
skal af 1 citron
skal af 1 appelsin
4 pærer
2 spsk ribsgelé
2 appelsiner
friske mynteblade, til pynt
friske hindbær eller ribs, til pynt

 
* Tilberedning
1. Brug en gryde, der kan tåle at komme i ovnen.
Bring vinen i kog sammen med 300 g af sukkeret, krydderierne og appelsin- og citronskal.

 
2. Skræl pærerne, men lad stilken sidde.
Fjern forsigtigt blomsten.
Læg pærerne i den krydrede vin og læg låg på gryden.
Lad pærerne simre ved lav varme ca. 20 min.
Stik i pærerne med en nål for at mærke, om de er møre.
Hvis lagen ikke dækker helt, må man huske at vende dem og hælde lage hen over under kogningen.
Tag pærerne op og dryp dem af

 
3. Bring vinen i kog, dæmp så varmen og lad lagen simre 15 min.
Den bør så være reduceret til en tredjedel.
Tilsæt ribsgelé og lad det smelte i lagen.
Tag gryden af varmen.

 
4. Skræl appelsinerne meget tyndt med en kartoffelskræller.
Undgå at få den hvide hinde med.
Skær skallen i meget tynde strimler og kom dem i en lille kasserolle med lidt vand.
Bring strimlerne i kog.
Hæld så vandet fra og afdryp strimlerne.
Kog en sirup af det sidste sukker og 2½ dl vand.
Kom de blancherede appelsinstrimler i siruppen, dæmp varmen og
lad skallerne simre 2-3 min, til siruppen tykner, og skallerne ser klare ud.

 
5. Stil pærerne på hver sin serveringstallerken og hæld vinsaucen over.
Drys med appelsinskallerne, pynt med mynteblade og evt. med hindbær eller ribs.

 
Se alle de bedste opskrifter med Dessert

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.490 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her