 
 
   
Kogte ris kombineres med marineret tofu, grønsager og
jordnødder i denne lækre, fyldige curry. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 15 min. 
 
# Ingredienser
1 tsk korianderfrø 
1 tsk spidskommenfrø 
1 tsk stødt kanel 
1 tsk kryddernellike 
1 hel stjerneanis 
1 tsk kardemommekapsler 
1 tsk hvide peberkorn 
1 spsk olie 
6 skalotteløg, meget groft hakkede 
6 fed hvidløg, meget groft hakkede 
5 cm citrongræs, skivet 
4 friske, røde chilier, udkernede og hakkede 
1 lime, revet skal af 
1 tsk salt 
3 spsk solsikkeolie 
250 g marineret tofu, skåret i 2½ cm tern 
125 g grønne bønner, skåret i 2½ cm stykker 
1 kg kogte ris (300 g rå ris) 
3 skalotteløg, i små tern og friturestegt 
1 forårsløg, fint hakket 
2 spsk hakkede, ristede jordnødder 
1 spsk limesaft 
 
* Tilberedning
1. Karrypasta: Stød frø og krydderier sammen i en morter
eller mal dem i en krydderikværn. 
 
2. Varm olien i en forvarmet wok, til den er meget varm. 
Tilsæt skalotteløg, hvidløg, citrongræs og svits for svag
varme, til de er bløde, ca. 5 min. 
Tilsæt chilier og stød dette sammen med de tørre krydderier.
Rør limeskal og salt i karrypastaen. 
 
3. Varm olien til curryen i en wok eller en stor, tykbundet
pande. 
Svits tofuen for kraftig varme i 2 min. 
Rør karrypastaen og bønnerne i. 
Tilsæt ris og rør for kraftig varme i ca. 3 min. 
 
4. Hæld retten op på et varmt fad og drys friturestegte
skalotteløg, forårsløg og jordnødder over. Stænk limesaften over. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 598. Sukker 2 g. Proteiner 16 g. Fedt 25 g.
Kulhydrater 81 g. Mættede fedtsyrer 4 g. 
 
 
 


Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.