
     
Lækker, nem og velsmagende tomatsuppe. Nyd den på en god hverdag
eller en afslappet weekend. 
Tomatsuppen lyser op
med rejer og grønt. 
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 1½ time, heraf arbejdstid: ½ time.
 
# Ingredienser
1 gulerod 
1 porre 
1 løg 
1 fed hvidløg 
1 kvist timian 
5 hele peberkorn 
75 g bacon 
1 kg meget modne
tomater 
1½ liter lys bouillon 
50 g smør 
50 g suppemakaroni eller
nudler
lidt persille
 
* Fremgangsmåde
1. Rens alle
grønsagerne og skær dem i grove terninger. 
Skær baconen i tynde
strimler, der svitses i en stor gryde, uden at brune. 
 
2. Læg grønsagerne i
og svits dem. 
Tilsæt det pressede
fed hvidløg, timiankvisten og de hele peberkorn. 
Kom tomaterne i og
mos dem. 
 
3. Hæld suppen ved
og bring det i kog. 
Læg låg på og lad
det simre i 1 time. 
 
4. Gnid suppen
gennem en sigte og hæld den tilbage i gryden. 
Varm suppen op og
monter den med 50 g koldt smør, der piskes i, i småstykker. 
 
5. Kog makaronien i
rigeligt, letsaltet vand efter anvisningen på pakken. 
Lad den dryppe af. 
Kom en skefuld i
hver portion. 
Pynt med lidt
persille.
 
Variation: 
Til en mere elegant
tomatsuppe kan fyldet fx være rejer (friskpillede eller frosne), som varmes i
suppen - eller evt. kogte muslinger. 
Suppen kan også
legeres med 1 dl piskefløde, så udelader du smørret til sidst. 
 
Tomatsuppe er en suppe lavet af tomater. Den serveres både
varm og kold, og er ofte brugt som ingrediens i mere avancerede retter.