Logo

Risotto med rejer og asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risotto med rejer og asparges 

 
Risotto er en klassisk italiensk ret, hvor ris koges i bouillon eller hvidvin. Denne risotto er en let ret, der kan smage himmelsk med bare ganske få råvarer
Til 4 pers

 
# Ingredienser
1¼ liter grønsagsbouillon
375 g friske grønne asparges, skåret i 5 cm stykker
2 spsk olie
1 løg, fint hakket
1 fed hvidløg, fint hakket
350 g arborio ris
450 grå kinarejer, pillede og rensede
2 spsk olivenpasta eller tapenade
2 spsk hakket, frisk basilikum
salt og peber
friskhøvlet parmesan og basilikumkviste, til pynt

 
* Tilberedning
1 Bring bouillonen i kog i en stor gryde.
Tilsæt asparges og kog dem i 3 min, eller til de akkurat er møre.
Hæld dem i en sigte, gem bouillonen, og
skyl aspargesene under rindende, koldt vand.
Lad dem dryppe af og sæt dem til side.
Hæld bouillonen tilbage i gryden og lad den simre over lav varme,
mens risottoen koges.

 
2 Varm olien i en stor, tykbundet gryde.
Tilsæt løget og svits det for jævn varme under jævnlig
omrøring i 5 min, til det er blødt.
Tilsæt hvidløg og svits i yderligere 30 sekunder.
Dæmp varmen, tilsæt risene og rør dem godt ind i olien.
Svits under konstant omrøring i 2-3 min, eller
til risene er gennemsigtige.

 
3 Tilsæt lidt efter lidt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene
absorberer væden.
Øg varmen til jævn, så væden bobler.
Kog i 20 min, eller til al væden er absorberet, og
risene er cremeagtige.
Tilsæt rejer og asparges sammen med den sidste øseskefuld bouillon.

 
4 Tag gryden fra varmen og rør olivenpasta og basilikum i
og smag til med salt og peber.
Hæld risottoen op på varme tallerkener og server straks,
pyntet med høvlet parmesan og basilikumkviste.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Risotto

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 234 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her