
   
Kødboller af flæskefars dækkes af spinat og dampes, inden de
serveres med en sesam-soja-dip. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 25 min. 
 
# Ingredienser
125 g flæskekød, hakket 
1 lille æg 
1 cm frisk ingefær, hakket 
1 lille løg, fint hakket 
1 spsk kogende vand 
25 g bambusskud fra dåse, afdryppet, skyllet og hakket 
2 skiver røget skinke, hakket 
2 tsk Maizena 
450 g frisk spinat 
2 tsk sesamfrø 
 
SAUCE 
1½ dl grønsagsbouillon 
½ tsk Maizena 
1 tsk koldt vand 
1 tsk lys sojasauce 
½ tsk sesamolie 
1 spsk hakket purløg 
 
* Tilberedning
1. Hak kødet meget fint i en foodprocessor. 
Pisk ægget let sammen og rør det i kødet. 
 
2. Kom ingefær og løg i en anden skål, tilsæt det kogende
vand og lad det trække i 5 min.
Afdryppes og tilsættes kødblandingen sammen med bambusskud, skinke
og Maizena. 
Rør farsen sammen og form 12 kugler. 
 
3. Anbring kødbollerne i et ildfast fad i bunden af en grønsagsdamper.
Tildækkes og dampes i 8-10 min, til de er gennemkogte og
møre. 
 
4. Skyl spinaten og fjern stilke. Blancher den i kogende
vand i 10 sekunder. 
Den afdryppes godt, skæres i meget tynde strimler og blandes
med sesamfrø. 
Rul kødbollerne i denne blanding, så de er helt dækkede. 
 
5. Imens tilberedes saucen. Hæld bouillon i en gryde og
bring den i kog. 
Rør Maizena og vand sammen til en glat pasta og rør den i
bouillonen. 
Rør sojasauce, sesamolie og purløg i. 
Læg de kogte kødboller på et varmt fad og server dem med
saucen. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 137. Sukker 2 g. Proteiner 13 g. Fedt 7 g. Kulhydrater
6 g. Mættede fedtsyrer 2 g. 
 
 
 
 
 

Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.