
 
Hytteost mætter godt
og indeholder ganske få kalorier. Da hytteost har en neutral smag, er det nemt at
bruge den på forskellige måder. 
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca ½ time. Gratineringstid: ca 10 min. 
 
# Ingredienser
500 g hytteost 
1 bdt persille 
2 spsk fintklippet
purløg 
1-2 fed hvidløg 
½ tsk salt 
½ tsk cayennepeber 
1 dåse muslinger på
450 g 
8-12 sorte oliven 
4 tomater 
50 g mager ost 
 
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 250 °C.
 
2. Bland hytteost
med hakket persille, purløg, knuste hvidløgsfed, salt og cayennepeber. 
Kom det i smurte,
ovnfaste portionsfade. 
 
3. Lad muslingerne
dryppe godt af og læg dem på hytteostblandingen sammen med de sorte oliven. 
4. Skyl tomaterne og
skær et kryds i midten af hver tomat. 
Sæt en tomat i hver
portionsform. 
 
5. Drys osten på og
gratiner i midten af ovnen i ca 10 min. 
 
6. Serveres straks.