Logo

Hvidkål - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvidkål - info

 
Hvidkål. Engelsk: White cabbage. Latin: Brassica oleracea capitata
Hvidkål er en varietet af Have-Kål. Den er oprindeligt vildtvoksende langs Europas kyster, og planten er en af vore allerældste grønsager.

 
Sæson: Dansk: juli-februar. Lagrede hvidkål kan fås frem til april. Import: august-maj

 
Holdbarhed: 14-16 dage ved 2-6 °C

 
Anvendelse: De yderste blade fjernes, kålen skylles og stokken afskæres. Svind: ca 20%.
Rå, koges, dampes eller sauteres. Anvendes bl.a. til stuvet hvidkål, kåldolmere, coleslaw eller i wokretter.

 
Frysning: Hvidkål kan fryses. De skal snittes før de blancheres i ca. 1-3 min.

 
Hvidkålen stammer oprindeligt fra en vild sennepsplante, som fandtes i Middelhavsområdet for ca. 2000 år siden.
Den er en af Europas ældste og vildtvoksende grøsager, indtil for omkring 200 år siden, hvor man begyndte at dyrke den på gårdene.
Hvidkål består af blade, der tilsammen danner et meget fast hoved. Den sælges normalt uden de mørke seje yderblade.


Opskrifter med Hvidkål 

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.865 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her