 
 
   
Prøv den bedst opskrift på saftig oksebøf med ovnbagte kartoffelflager,
svampe og sauce med perleløg, ærter og estragon. Perfekt gæstemad når det skal
være godt.
Til 4 personer
 
# Ingredienser
Kartoffelflager (24 stk.): 
100 g gratineringsost 
300 g groftrevne kartofler 
2 spsk smeltet smør 
friskkværnet peber 
 
Oksebøffer: 
25 g smør 
4 skiver oksemørbrad (à ca. 150 g)
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
 
Sauce: 
20 friske, pillede perleløg (ca. 100 g)
1 dl oksebouillon 
1½ dl piskefløde 
1½ dl cremefraiche 38% 
250 g fine, frosne ærter 
½ tsk frisk, hakket estragon 
¼ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
 
Svampe: 
25 g smør 
300 g små, hele østershatte eller store østershatte i
strimler 
1 tsk balsamicoeddike 
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
 
* Tilberedning
Bagetid: Ca. 8 min. ved 250 °C. 
 
Kartoffelflager: Bland ost og kartofler i en skål. 
Sæt kartoffelblandingen i små toppe (à ca. 1½ spsk) på 2
plader med bagepapir. 
Tryk toppene flade (ca. 7 cm i diameter). 
Dryp flagerne med smør og drys dem med lidt peber. 
Bag dem øverst i ovnen til de er gyldne. 
Løft kartoffelflagerne fri af bagepapiret lige efter
bagningen. 
 
Oksebøffer: Lad smørret blive gyldent i en pande. 
Steg bøfferne ved kraftig varme ca. 3 min på hver side. 
Tag bøfferne af panden og drys med salt og peber. 
Lad dem hvile tildækket i ca. 10 min. 
 
Sauce: Kom løgene i panden og svits dem i stegeskyen i ca. 2
min. 
Tilsæt bouillon og kog panden af. 
Hæld løg og bouillon i en gryde. 
Tilsæt fløde og cremefraiche og bring blandingen i kog under
omrøring. 
Tilsæt ærter, estragon, salt og peber. 
Kog saucen under omrøring i ca. 1 min og smag den til.
 
Svampe: Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden
at det bruner. 
Svits svampene i ca. 2 min. 
Tilsæt eddike, salt og peber og smag til. 
 
Kokketips: 
Kartoffelflagerne kan bages i forvejen. 
Ved serveringen: Varm dem på en bageplade øverst i ovnen,
ca. 2 min ved 250 °C. 
 
Cremefraiche og syrnet fløde 9% er gode i varme sauce.
De giver en fyldig smag og konsistens.
Når cremefraiche 18% eller syrnet finde 9% tilsættes sauce,
skal saucen røres op 
med lidt hvedemel for at forhindre, at saucen skiller. 
Anvendes cremefraiche 38% eller lige dele cremefraiche 18%
og 38% skal 
der ikke tilsættes hvedemel. 
 

 
Se alle de bedste opskrifter med Oksebøf
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.