 
 
   
 
Schmarren" fra Sydtyskland. En pragtfuld sammensætning!
luftig og pikant æggekage, saftige æbler og røget skinke 
Til 2 personer 💋 Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning:
30 min.
 
# Ingredienser
50 g røget skinke 
1 rødt æble (150 g) 
1 spsk citronsaft 
3 spsk smør 
2 æg (delte) 
salt, peber og muskat 
6 spsk mælk 
60 g hvedemel 
½ tsk bagepulver 
2 spsk olie 
 
* Tilberedning
1. Den fintskårne røgede skinke skæres i 3 cm brede
strimler. 
Æblerne deles i kvarte, udkernes, skæres på tværs i smalle
stykker og blandes med citronsaften.
Smelt 2 spsk smør. 
Æggeblommerne, lidt salt, peber, muskat, mælk, mel, bagepulver
og smeltet smør røres sammen. 
 
2. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen. 
Olien varmes op på en slip let-pande (20 cm ø). 
Skinke og æbler steges let og tages op igen. 
Resten af smørret smeltes, dejen hældes i panden, og
æggekagen steges ved middelvarme i 5-7 min. 
Massen skæres i kvarte, vendes og steges i yderligere 5
minutter. 
 
3. Nu plukkes æggekagen i stykker. 
Derved opstår den typiske "Schmarren". 
Æblestykkerne og baconstrimlerne vendes i, og det hele steges videre et øjeblik.
Kvark med krydderurter passer til. 
 
Energi pr. portion: 16 g protein, 50 g fedt, 32 g kulhydrater
= 644 kcal (2696 kJ) 

FRA ÆGGEKAGE TIL SCHMARREN 
Den gyldenbrune æggekage rykkes fra hinanden på panden ved
hjælp af en gaffel og en paletkniv. 
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.