
 
Ugens
fisk er en lækker gryde med torsk, porrer og peberfrugter i en cremet og let
krydret sauce. 
Vi burde huske at spise fisk 2 gange om ugen - her er en
dejlig opskrift på en cremet version.
Arbejdstid:
25 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke Fryse-egnet. 4 personer 
 
# Ingredienser til Fiskegryde:
750
g torskefilet 
2-3
porrer (skiver) 
2
røde peberfrugter (terninger) 
2
fed hvidløg (knust) 
25
g smør 
2½
dl madlavningsfløde 
2
tsk basilikum 
½
tsk karry 
2
dl cremefraiche 9% eller 18% 
2
tsk majsstivelse 
1
tsk sukker 
salt
og peber 
Tilbehør:
4 dl ris 
* Sådan
laver du Fiskegryde:
Skær
fisken i terninger og krydr dem med salt og peber. 
Kog
risene efter pakkens anvisning. 
 
Steg
porrer og peberfrugt bløde i en dyb pande eller tykbundet gryde med smør. 
Tilsæt
hvidløg og steg 1 min. 
Tilsæt
fløde og krydderier og kog saucen igennem. 
Rør
cremefraiche med majsstivelse og rør det i saucen. 
Smag
til med sukker, salt og peber. 
 
Vend
forsigtigt torskestykkerne i saucen og lad retten simre 5-8 min til fisken
skifter farve og bliver fast. 
Server
retten med friskkogte ris. 
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se
selv her  
 

 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD