 
 
   
En bagt kartoffel bliver en hel middagsret, hvis du serverer godt og mættende fyld til. Det
smager saftsuseme godt. Retter med kartofler hitter netop nu! Ret nemt og lækkert
Tid: 1 time og 20 min,
heraf 45-60 min i ovnen. 4 pers. 
 
# Ingredienser
4 store kartofler
eller bagekartofler (a 200 g) 
 
(1) FYLD MED OLIVEN:
1 dl syrnet fløde 9%
1 dl cremefraiche 
4 spsk hytteost 
4 hakkede
ansjosfileter 
8 skivede oliven 
hakket purløg 
 
(2) FYLD MED GULT OG
GRØNT: 
kartoffelmasse
1 dl cremefraiche 
125 g ærter
½ ds. majs (a 340 g)
salt og peber 
 
(3) FYLD A LA
FRANCE: 
kartoffelmasse
1 dl cremefraiche 
1-2 tsk Herbes de
Provence 
salt og peber 
 
* Fremgangsmåde
1. Skrub kartoflerne
grundigt. 
Lav et snit i dem eller prik dem nogle gange med en gaffel. 
 
2. Bag kartoflerne
midt i ovnen ved 225 °C i 45-60 min alt efter størrelse. 
I mikroovn bager du
en mellemstor kartoffel på 3-5 min og det tager 12-18 min for 4 stk ved 750W. 
 
3. Bland
ingredienserne til fyld (1). 
Skær et dybt kryds i
kartoflerne. Klem til så den åbner sig. 
Læg fyldet i åbningen og server. 
 
4. Foretrækker du fyld
(2) deler du kartoflerne og udhuler dem med en ske. 
Rør kartoffelmassen
med de øvrige ingredienser. 
Læg fyldet tilbage i
de halve skaller og server. 
 
5. Hvis du vælger
fyld (3) skal kartoflerne ligeledes deles og udhules. 
Bland
kartoffelmassen med cremefraiche, Herbes de Provence, salt og peber. 
Fordel fyldet i
skallerne med en ske eller sprøjt det i. 
Server. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler 
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------