Logo

Vildtfarsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vildtfarsbrød 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Stegetid: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Vildtfarsbrød
500 g småkød af dyrevildt
400 g stribet flæsk uden svær
3 spsk rasp
1½ dl piskefløde
1 æg
6 enebær
1 tsk salt
peber
6 skiver bacon
3 dl bouillon
1 usprøjtet appelsin
1 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
smør eller olie til fadet
Ovnfast fad
*
Sådan laves Vildtfarsbrød
1. Hak småkød og flæsk en gang gennem kødmaskinen.
Sæt ovnen på 225 °C.

 
2. Rør det hakkede kød med rasp, piskefløde og æg.
Knus enebærrene i en morter og rør dem i farsen sammen med salt og peber.

 
3. Form farsen til et aflangt brød og læg det i et smurt ovnfast fad.

 
4. Fordel baconskiverne over farsbrødet og sæt fadet i ovnen i 10 min.

 
5. Skyl appelsinen, riv skallen fint og pres saften.

 
6. Dæmp ovnvarmen til 180 °C.
Hæld bouillon, appelsinskal og -saft ved farsbrødet, når varmen er dalet, ellers fordamper væsken omgående.
Det er sikrest at bruge varm bouillon og hælde den langsomt over farsbrødet.
Kold bouillon kan sprænge fadet.

 
7. Lad farsbrødet stege ca ¾ time under jævnlig drypning med stegeskyen.

 
8. Tag fadet ud af ovnen.
Si skyen op i en gryde og dæk farsbrødet med alufolie og viskestykke.

 
9. Bring skyen i kog.
Rør piskefløde og hvedemel sammen og pisk jævningen i gryden.
Lad saucen koge småt 4-5 min.
Smag den til med salt og peber.
Anret farsbrødet i skiver på et varmt fad og server saucen til.

 
Tips: Server små faste (pille)kartofler og Rødkålssalat eller Champignonsalat til.
Kartoffel-selleripuré og Tyttebærsyltetøj med pærer klæ'r også vildtsmagen.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Vildt

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.219 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her