 
 
   
Den kraftigt gule sauce med safran og rødløg gør denne grønsagspaté spændende og anderledes. Det her
er en virkelig lækker ret med grønsager
Tid: 1 time og 20 min,
heraf 45-50 min i ovnen. 4 pers. 
 
# Ingredienser
GRØNT LAG: 
250 g frossen
broccoli 
½ porre 
1 dl cremefraiche 
2 æg 
½ tsk salt 
¼ tsk sort peber 
 
GULT LAG: 
2 store gulerødder 
¼ tsk salt 
¼ tsk sort peber 
1 dl cremefraiche 
2 æg 
 
SAFRANSAUCE 
1 æggeblomme 
½ spsk citronsaft 
¼ g safran 
¾ dl olie 
1-2 spsk hakket
rødløg 
salt og peber 
 
* Fremgangsmåde
1. Optø den frosne
broccoli. Kog den efter pakningens anvisninger. 
 
2. Findel broccolien
i foodprocessoren sammen med fint strimlet porre, cremefraiche, æg, salt og
sort peber. 
 
3. Skræl
gulerødderne og skær dem i mønter. Kog dem knapt møre i letsaltet vand. 
Eller kog dem i
mikroovnen ved 750W 4-5 minutter. 
 
4. Purér
gulerødderne med salt, sort peber, cremefraiche og æg. 
 
5. Smør en patéform.
ca 1 liter. Læg et grønt lag i bunden. 
Fyld gulerodspuréen
på og afslut med endnu et grønt lag. 
 
6. Bag patéen i
vandbad nederst i en 175 °C varm ovn i 45-50 minutter. 
Lad den køle af. 
 
7. Pisk æggeblomme,
citronsaft og safran sammen i en skål. 
Rør olien i, lidt ad
gangen. Smag til med hakket rødløg, salt og peber. 
 
8. Server patéen i
skiver med saucen. Giv brød til. 
 
Tips: Patéen kan også laves i små portionsforme,
som stilles i vandbad i en sauterpande på komfuret og dampes ca 30 minutter. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Safran
 
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
  
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------