Logo

Pærer Brillat-Savarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pærer Brillat-Savarin 

 

Her du en nem opskrift på den bedste pærekage. Kagen kan bages i springform eller bradepande, og er med lidt rom, abrikossauce, cocktailbær og flødeskum

Til 5-6 personer. Tilberedningstid: 1 time. Kogetid: ca 20 min. Bagetid: ca 25 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
4-5 pærer
Bunde:
4 æg
125 g sukker (1½ dl)
50 g hvedemel (knap 1 dl)
50 g kartoffelmel (ca ¾ dl)
100 g smør

 
Sukkerlage:
4 dl vand
170 g sukker (2 dl)
1 stang vanilje
1-2 spsk rom


Abrikossauce:
100 g tørrede abrikoser
½ liter vand
100 g sukker (1¼ dl)
1-2 spsk rom

 
Fyld:
25 g cocktailbær
2 dl sukkerlage fra pærer

 
* Fremgangsmåde
1. Pisk æg og sukker godt sammen til bundene.
Bland mel og kartoffelmel i.
Smelt fedtstoffet, lad det svale lidt inden det røres i dejen.
Bag 2 lagkagebunde af dejen, hver bund bages 6-8 min ved 225 °C.
Lad bundene blive kolde på bagerist.

 
2. Skræl pærerne, del dem midt igennem på langs og fjern kærnehuset.
Kog pærerne i vand og sukker tilsat flækket vaniljestang.
Lad dem koge 5-6 min.
Tag pærerne op og lad dem dryppe godt af.
Lad lagen koge ind for god varme uden låg.
Tag gryden fra varmen og kom rommen i.

 
3. Lad abrikoserne ligge i blød i koldt vand natten over.
Kog dem derefter i udblødningsvandet 20 min.
Gnid dem gennem en sigte.
Varm mosen godt igennem, smag den til med sukker og rom.

 
4. Læg den ene lagkagebund på et fad, der kan gå i ovnen.
Dryp bunden med lidt af sukkerlagen og læg pærerne på.
Læg den anden bund på og dryp også den med sukkerlagen.
Drys hakkede cocktailbær på.

 
5. Sæt kagen i ovnen ved 200 °C i 10-15 min eller til den er gennemvarm.

 
6. Tag kagen ud af ovnen og hæld den varme abrikossauce over.
Server straks med koldt flødeskum til.

INFO: Savarin er en ringformet kage af gærhævet hvededej, der gennemvædes med rom og sukkervand. Savarin serveres med råcreme og frisk eller kandiseret frugt.

Kagen er opkaldt efter den franske gastronom J-A. Brillat-Savarin.
 

Se alle de bedste opskrifter med Pærer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.117 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her