Logo

Hvidkål, ovndampet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvidkål, ovndampet

 
Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 30 min. Ovntid: ca 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris.
6 personer

 
# Ingredienser til Hvidkål, ovndampet:
1 lille hvidkålshoved (ca 1 kg)
2 tsk salt pr. l kogevand
16 tynde skiver spæk
salt og peber
1 tsk reven muskatnød
1 løg
1 hel nellike
1 gulerod

 
Krydderurtebuket:
1 bdt persille
1 kvist timian
2 fed hvidløg
1 laurbærblad

 
Endvidere:
½ l lys kalve- ­eller hønsebouillon (evt. terning)
3 spsk svine- eller andefedt
*
Sådan laves Hvidkål, ovndampet:
1. Befri hvidkålen for de yderste grove blade.
Del den i 4-6 stykker og skær stok­ken fra.
Skyl kålen godt og hak den groft.

 
2. Bring det letsaltede vand i kog og kom kålen i.
Lad den koge ved svag varme under låg ca 10 min.
Lad den dryppe af i en sigte.

 
3. Dæk sider og bund af en gryde, der kan tåle ovnvar­men, med tynde spækskiver.
Gem 5-6 stykker til låg.
Læg kålen i gryden. Krydr med salt, friskkværnet peber og reven muskatnød.

 
4. Pil løget og tryk nelliken fast.
Skræl guleroden og del den i 4-5 stykker.
Læg løg, gulerodsstykker og krydderurtebuket midt i kålen.
Spæd med bouillonen, til kålen netop er dækket.
Tilsæt fedt og dæk med resten af spækskiverne.

 
5. Lad kålen koge langsomt op, læg låg på og anbring gryden midt i en 120 °C varm ovn.
Lad retten snurre under låg et par timer.

 
6. Fjern krydderurtebuketten, løget og gulerodsstykkerne.
Tag kålen op med en hulske og lad den dryppe lidt af, før den anbringes i et opvarmet lågfad og serveres.

 
Tips: Ovndampet hvidkål passer godt til næsten alle kødretter. Specielt til retter af fars.
Se Bouillon og Hønsebouillon.

 
Se alle de bedste opskrifter med Hvidkål

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.208 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her